
Urządzenia i Akcesoria
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
oliwa z oliwek ilość do posmarowania placków
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
jarmużu bez zdrewniałych łodyg, podzielonego na kawałki100 g
-
liści bazylii, świeżych30
-
jogurtu naturalnego150 g
-
mąki pszennej80 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
Dip serowo-paprykowy
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki120 g
-
ząbek czosnku1
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek10 g
-
sera camembert pokrojonego na kawałki80 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jogurtu naturalnego90 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
120.9 kcal /
506.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
254.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Frittata cukiniowa
40 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 godz.
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Frittata z cukinią
55 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min