Urządzenia i Akcesoria
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
oliwa z oliwek ilość do posmarowania placków
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g jarmużu bez zdrewniałych łodyg, podzielonego na kawałki
-
30 liści bazylii, świeżych
-
150 g jogurtu naturalnego
-
80 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Dip serowo-paprykowy
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
10 g oliwy z oliwek
-
80 g sera camembert pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
90 - 100 g jogurtu naturalnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
254.5 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
506.2 kJ /
120.9 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Frittata z cukinią
55 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Omlet z jarmużem
35 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min