Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym

Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym

4.2 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk

Składniki

  • oliwa z oliwek ilość do posmarowania placków
  • 80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 4 ząbki czosnku
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g jarmużu bez zdrewniałych łodyg, podzielonego na kawałki
  • 30 liści bazylii, świeżych
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 80 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Dip serowo-paprykowy
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g sera camembert pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 90 - 100 g jogurtu naturalnego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 254.5 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 506.2 kJ / 120.9 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...