Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)

Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)

3.6 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 450 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki pestek dyni
Dressing
  • 100 g sera feta pokruszonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g mięty, świeżej tylko liście
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczkę miodu, płynnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1182.4 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1422.8 kJ / 340.1 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...