
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
mieszane zioła, świeże (np. rozmarynu, szałwii, tymianku), do dekoracji
-
wody1500 g
-
komosy ryżowej (quinoa) opłukanej i odsączonej150 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy20 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych15
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy1 łyżka
-
orzeszków piniowych40 g
-
soli morskiej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryk, różnokolorowych małych, bez gniazd nasiennych6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246 kcal /
1033 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min