Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
TM6 TM5

Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową

4.4 (69 ocen)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 480 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 50 - 60 g bułki tartej
  • 20 - 30 g mąki pszennej
  • 1 - 2 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ¾ - 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 20 - 30 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 10 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1780.8 kJ / 425.4 kcal
Białko
21.5 g
Węglowodany
55.4 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy