Urządzenia i Akcesoria
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów pekan
-
60 g rodzynek
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
500 - 550 g napoju migdałowego500 - 550 g mleka
-
450 - 500 g wody
-
20 g miodu, płynnego, plus dodatkowa ilość do polania20 g syropu klonowego plus dodatkowa ilość do polania
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.3 g
Kalorie
906 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ŚNIADANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Owsianka migdałowa z żurawiną
20 min
Owsianka na złotym mleku
15 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Owsianka z komosą ryżową
15 min
Owsianka jabłkowa z cynamonem i rodzynkami
20 min