Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 120 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
- 40 g musztardy
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2451 kJ / 585 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2600 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański parmezan
25 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Wiosenny twarożek z tofu
10 Min
Weganella-wegańska mozarella
6 Std. 20 Min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Wegański majonez
15 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Tatar z fasoli
5 Min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min