Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 120 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
- 40 g musztardy
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2451 kJ / 585 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2600 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiosenny twarożek z tofu
10min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1h 10min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Wegański majonez
15min
Tatar z fasoli
5min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Kotleciki pietruszkowe
25min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1h