
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 120 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
- 40 g musztardy
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2451 kJ / 585 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2600 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1h
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Wegański majonez
15min
Wegańskie "mięso"
1h 15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Hummus z marchewki
1h 45min
Weganella-wegańska mozarella
6h 20min
Wegański parmezan
25min
Kotleciki pietruszkowe
25min