Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym

Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym

4.1 108 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

Dip bazyliowy
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 10 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 230 g jogurtu typu greckiego gęstego
  • 80 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Placki z selerem i marchewki
  • 80 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • gorąca woda ilość do namoczenia
  • 150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 662 kcal / 2771.6 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 47.8 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...