
Urządzenia i Akcesoria
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Dip bazyliowy
-
bazylii, świeżej tylko liście10 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
jogurtu typu greckiego gęstego230 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki80 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Placki z selerem i marchewki
-
płatków owsianych, błyskawicznych80 g
-
gorąca woda ilość do namoczenia
-
selera pokrojonego na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
jajka2
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
662 kcal /
2771.6 kJ
Białko
19.6 g
Tłuszcz
47.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min