Urządzenia i Akcesoria
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Dip bazyliowy
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
230 g jogurtu typu greckiego gęstego
-
80 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Placki z selerem i marchewki
-
80 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
gorąca woda ilość do namoczenia
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.6 g
Kalorie
2771.6 kJ /
662 kcal
Tłuszcz
47.8 g
Błonnik
9.5 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min