Urządzenia i Akcesoria
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Dip oscypkowy
-
70 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g wędzonego żółtego sera, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 - 15 liści bazylii, świeżych
-
90 - 100 g oleju rzepakowego
-
sól (opcjonalnie) ilość do smaku
Placki z marchewki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 jajka rozm. M
-
¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.8 g
Kalorie
2821.9 kJ /
674 kcal
Tłuszcz
55.8 g
Błonnik
6.5 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Gofry owsiane
45 min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1 godz. 40 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min