Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 4 cm kostkę
-
200 g liści szpinaku, świeżych
Pesto z rukoli
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g rukoli
-
25 g liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
80 g oliwy z oliwek
-
30 g orzeszków piniowych prażonych (patrz wskazówka)
-
1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
1 - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i podsypania ciasta
-
1 łyżeczkę gałki muszkatołowej, mielonej
-
woda ilość do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
772.2 mg
Białko
19 g
Kalorie
2802.7 kJ /
669.4 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
104.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Pesto z bazylii
10 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Gnocchi buraczane
30 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Pesto szpinakowe
10 min