
Urządzenia i Akcesoria
Chakalaka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
suszonych płatków chili1 - 2 łyżeczki
-
curry, mielonego1 - 2 łyżki
-
papryki słodkiej, mielonej1 - 2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 - 2 łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
marchewki pokrojonej w słupki (1 x 8 cm)300 g
-
melasy z buraka cukrowego30 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
sosu Worcestershire1 łyżka
-
krojonych pomidorów, z puszki600 g
-
wody50 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na ok. 2 cm kawałki150 g
-
białej fasoli, dużej, z puszki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
180.7 kcal /
756.4 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grecki gulasz ziemniaczany
45 Min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 Min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 Std. 15 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Chana masala
35 Min
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Wegańskie chili
40 Min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.
Fasolka po śródziemnomorsku
35 Min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 Min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 Min