Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g wody
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
4 pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)
-
1 łyżeczka soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.4 g
Kalorie
1072.9 kJ /
256.2 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
5.7 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min