Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
TM5 TM6

Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem

4.4 (111 ocen)

Składniki

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 100 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 4 pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1072.9 kJ / 256.2 kcal
Białko
19.4 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
5.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy