Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g wody
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
4 pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)
-
1 łyżeczka soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.4 g
Kalorie
1072.9 kJ /
256.2 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
5.7 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata ze szparagami
50 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Purée z kalafiora i selera
40 min