
Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
wody1000 g
-
komosy ryżowej (quinoa)100 g
-
pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)4
-
soli1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki200 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
sosu sojowego1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
256.2 kcal /
1072.9 kJ
Białko
19.4 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
23.1 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min