Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, ze skórką
-
50 g cebuli szalotki
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
450 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej w całości lub przekrojonej na pół
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
1497 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z ogórka
30 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 h
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 h 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Cukinie z miętą
30 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 h 20 min