Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
TM6 TM5

Sałatka z fasolką szparagową i serem feta

3.9 (200 ocen)

Składniki

  • 40 g migdałów, ze skórką
  • 50 g cebuli szalotki
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologicznej, bez białych błonek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 450 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, w całości lub przekrojonej na pół
  • 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1497 kJ / 357 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy