
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - 80 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 500 g wody
- 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
- pomidor śliwkowy, pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Ryba z sosem pomidorowym
30min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1h
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1h 20min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min