Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - 80 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 500 g wody
- 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
- pomidor śliwkowy, pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 dk
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 Min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 dk
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1h 20min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 dk
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 Min