Sałatka z indykiem i fasolką szparagową

Sałatka z indykiem i fasolką szparagową

4.3 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 20 g octu balsamicznego
  • 500 g wody
  • 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
  • 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
  • pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 26 g
Kalorie 1448 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...