![Sałatka z indykiem i fasolką szparagową Sałatka z indykiem i fasolką szparagową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C00CB137-B7A5-458F-9A7A-CFC3B311AD8E/Derivates/811FDCE4-FA3A-474E-9701-F56D49615F0B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - 80 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 500 g wody
- 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
- pomidor śliwkowy, pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 Min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1sa 50 dk
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 Std.
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 Std.
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Sałatka z piersi indyka
20 Min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 Min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min