Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
80 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
500 g wody
-
300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
-
pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 godz. 15 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min