Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - 80 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
- 500 g wody
- 300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
- pomidor śliwkowy, pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1h
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1h 15min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 Std. 20 Min