Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
80 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
500 g wody
-
300 - 350 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej w paski (1 x 5 cm)
-
pomidor śliwkowy pokrojony w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1h
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1h
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1h 20min
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1h 35min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min
Ryba z sosem pomidorowym
30min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55min