Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków, młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
4 jajka
-
200 g zielonego groszku, mrożonego
-
100 g wędzonego łososia (na zimno), pokrojonego w 0,5 cm paski
-
5 g koperku, świeżego posiekanego
-
2 ogórki kiszone małosolne, pokrojone w 1-2 mm plastry
-
1 pęczek szczypiorku posiekanego
Dressing musztardowy
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka musztardy francuskiej
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
887.3 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
1454.9 kJ /
347.5 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1 godz.