Wytrawne racuchy z grzybami

Wytrawne racuchy z grzybami

4.3 221 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
24 sztuki

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 200 g grzybów, świeżych np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g mleka
  • 2 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • masło klarowane ilość do smażenia racuchów
    olej rzepakowy, ilość do smażenia racuchów
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 98 kcal / 410.3 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 127.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...