
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuchy z grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
24 sztuki
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g masła
-
200 g grzybów, świeżych np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
300 g mleka
-
2 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
masło klarowane ilość do smażenia racuchów
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
98 kcal /
410.3 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
127.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska