Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuchy z grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
24 sztuki
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g masła
-
200 g grzybów, świeżych np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
300 g mleka
-
2 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
olej rzepakowy, ilość do smażenia racuchówmasło klarowane ilość do smażenia racuchów
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
127.2 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
410.3 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Kotleciki z chleba
45 min
Makaron po alpejsku
45 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min