
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuchy z grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
24 sztuki
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła40 g
-
grzybów, świeżych np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
mleka300 g
-
jajka2
-
mąki pszennej300 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
masło klarowane ilość do smażenia racuchów
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
98 kcal /
410.3 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
127.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min