Wytrawne racuchy z grzybami
TM6 TM5

Wytrawne racuchy z grzybami

4.3 (211 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 200 g grzybów, świeżych, np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g mleka
  • 2 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • masło klarowane, ilość do smażenia racuchów
    lub olej rzepakowy, ilość do smażenia racuchów
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
410.3 kJ / 98 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
0.6 g
Sód
127.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy