Kanapki z pastą z ogórka i ricotty

Kanapki z pastą z ogórka i ricotty

3.2 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g ogórka bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
  • 400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
    400 g twarogu, podzielonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
  • szczypiorek, świeży do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 419 mg
Białko 14 g
Kalorie 1438 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...