Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
TM6 TM5

Kanapki z pastą z ogórka i ricotty

3.2 (49 ocen)

Składniki

  • 150 g ogórka, bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 1 gałązka mięty, świeżej, tylko liście
  • 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
    lub 400 g twarogu, podzielonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
  • szczypiorek, świeży, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1438 kJ / 343 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
2.6 g
Sód
419 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy