Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g ogórka bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
400 g twarogu, podzielonego na kawałki400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
-
szczypiorek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
419 mg
Białko
14 g
Kalorie
1438 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serek ziołowy
48 godz. 15 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Pasta z jarmużu
15 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min