Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g ogórka bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
400 g twarogu, podzielonego na kawałki400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
-
szczypiorek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
419 mg
Białko
14 g
Kalorie
1438 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serek ziołowy
48h 15min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35min
Pasta jajeczna z awokado
35min
Kanapki z pastą jajeczną
10min
Sałatka curry
25min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min
Pasta z tuńczyka
20min