
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
1 jajko
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g mąki owsianej
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
75 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
-
3 jajka
-
130 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wędzonego łososia na zimno, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
245.5 kcal /
1027.9 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.