![Jaglanka z bananami i orzechowym sosem Jaglanka z bananami i orzechowym sosem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B0B11639-5D98-4476-A871-12E7D5AB238A/Derivates/a08db0d8-e654-4047-96bf-c596f6334772.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
Sos orzechowy
- 80 g masła orzechowego
- 85 g syropu klonowego
- 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Jaglanka
- 180 g kaszy jaglanej
- 1000 g mleka
- 300 g bananów, pokrojonych w 3 mm plastry
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2742.6 kJ / 655.5 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 86.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 Min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 Min
Migdałowa quinoa z owocami
30 Min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 Min
Owsianka z komosą ryżową
15min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 Min
Owsianka jabłkowa z cynamonem i rodzynkami
20 Min
Owsianka
10min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 Min
Owsianka z gruszkami
25 Min