Wersje kompatybilne
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- woda, wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
- 400 g mleka kokosowego
- 400 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- 2 - 3 banany, pokrojone na kawałki
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200
g malin, świeżych
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 20 g ksylitolu
- wiórki kokosowe, ilość do dekoracji
- mięta pieprzowa, świeża, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2164.6 kJ / 517 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowa jaglanka z malinami
30min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45min
Migdałowa quinoa z owocami
30min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Owsianka z komosą ryżową
15min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1h