Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Spód
-
250 g mąki pszennej
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
150 g pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
20 g masła
-
200 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
opakowanie sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1049.2 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
3179.2 kJ /
760 kcal
Tłuszcz
52.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
31.1 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2hod. 30min.
Tarta z gruszkami i rokpolem
1hod. 40min.
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3hod.
Quiche ze szparagami
1hod. 35min.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1hod. 45min.
Tarta ze szparagami i szynką
1hod.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2hod. 20min.
Tarta z botwinką i serem feta
1hod. 45min.
Tarta z kurczakiem
1hod. 55min.
Tarta z brokułem i łososiem
1hod. 35min.
Tarta z serem pleśniowym
1hod. 35min.
Tort porowy
1hod. 30min.