Tarta z kurkami, porem i serem camembert
TM6 TM5

Tarta z kurkami, porem i serem camembert

4.6 (635 ocen)

Składniki

Spód

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli

Nadzienie

  • 150 g pora, pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 20 g masła
  • 200 g kurek, świeżych, oczyszczonych
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 3 jajka
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • opakowanie sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3179.2 kJ / 760 kcal
Białko
15.2 g
Węglowodany
58.6 g
Tłuszcz
52.5 g
Tłuszcz nasycony
31.1 g
Błonnik
4.4 g
Sód
1049.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy