Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
TM6 TM5

Cukinia nadziewana kaszą jaglaną

4.7 ( 1.9K ocen )

Składniki

  • 4 cukinie nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g kaszy jaglanej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
303.8 kcal / 1271.1 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
971.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy