Cukinia nadziewana kaszą jaglaną

Cukinia nadziewana kaszą jaglaną

4.7 2.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 4 cukinie nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g kaszy jaglanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 303.8 kcal / 1271.1 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 971.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...