Urządzenia i Akcesoria
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
4 cukinie nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
100 g kaszy jaglanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
971.8 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
1271.1 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ratatouille z bobem
1h
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1h 35min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1h 10min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1h 10min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1h 15min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1h 25min
Cukinia faszerowana
1h 40min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1h 20min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1h 40min