Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
TM6 TM5

Cukinia nadziewana kaszą jaglaną

4.7 (1.7K ocen)

Składniki

  • 4 cukinie, nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g kaszy jaglanej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1271.1 kJ / 303.8 kcal
Białko
15.1 g
Węglowodany
32.8 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
6.1 g
Sód
971.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy