Pesto szpinakowe
TM6 TM5

Pesto szpinakowe

4.8 (317 ocen)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • 50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    lub 50 g orzeszków piniowych
  • 100 g oliwy z oliwek, z pierwszego tłoczenia
    lub 100 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
6314 kJ / 1508 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
142 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Błonnik
6 g
Sód
2137 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy