Pesto szpinakowe

Pesto szpinakowe

4.8 386 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
360 g

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • liści szpinaku, świeżych
    150 g
  • ząbki czosnku (opcjonalnie)
    1 - 2
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    50 g
    50 g orzeszków piniowych
  • oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
    100 g
    100 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 360 g

Kalorie 1508 kcal / 6314 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 142 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 2137 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...