
Urządzenia i Akcesoria
Pesto szpinakowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
360 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
liści szpinaku, świeżych150 g
-
ząbki czosnku (opcjonalnie)1 - 2
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych50 g
-
oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 360 g
Kalorie
1508 kcal /
6314 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
142 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Sód
2137 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pesto ze szczawiu
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto z jarmużu
25 min
Pesto z bazylii
10 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Czerwone pesto
5 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto pomidorowe
15 min