Pesto szpinakowe

Pesto szpinakowe

4.8 413 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
360 g

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • 50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    50 g orzeszków piniowych
  • 100 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
    100 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 360 g

Sód 2137 mg
Białko 37 g
Kalorie 6314 kJ / 1508 kcal
Tłuszcz 142 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...