Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
5 porcji
Składniki
-
300 - 400 g cukinii
-
2 ząbki czosnku
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
800 - 900 g wody
-
250 g makaronu, suchego, typu farfalle (kokardki)
-
ser parmezan (ok. 40 g), rozdrobniony, do podania (opcjonalnie)
-
pestki dyni (ok. 40 g), prażone, do podania (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
910.8 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1725.1 kJ /
412.3 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
43.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 min