Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański chowder z kukurydzą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
900 g ziaren kukurydzy, mrożonych, uprzednio rozmrożonych900 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
180 g suszonych pomidorów w oleju, pokrojonych na 1-2 cm kawałki, olej zachować
-
450 g mleka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.5 g
Kalorie
1958.4 kJ /
467.8 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
12.5 g
Węglowodany
73.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Chakalaka
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa cebulowa
1 godz.