Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 130 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
900
g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
lub 900 g ziaren kukurydzy, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 180 g suszonych pomidorów, w oleju, pokrojonych na 1-2 cm kawałki, olej zachować
- 450 g mleka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ - 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1958.4 kJ / 467.8 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z kimchi i tofu
30min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 Min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Wegańska zupa bananowa z curry
30min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 Min
Makaron po alpejsku
45 Min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 Min