
Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z bobem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Tabbouleh
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół300 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
liści mięty, świeżych10 g
-
wody1200 g
-
kaszy bulgur150 g
-
bobu, świeżego200 g
-
soli½ łyżeczki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki100 g
Dressing
-
ząbki czosnku1 - 2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
miodu15 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
271.6 kcal /
1137.2 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
43.7 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Hummus z bobu
1 godz.
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min