
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
cebule dymki tylko białe części, przekrojone na pół3
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry20 g
-
łodygi trawy cytrynowej, świeżej pokrojonej w 3-4 mm plastry (patrz wskazówka)½
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
wody650 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cukru1 łyżka
-
octu ryżowego1 łyżka
-
mirinu (opcjonalnie)1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
sosu sojowego3 łyżki
-
skórki z limonki, otartej1 łyżka
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu farfalle350 g
-
śmietanki kokosowej (patrz wskazówka)100 g
-
masła orzechowego np. z kawałkami orzechów2 łyżki
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki
-
kolendry, świeżej posiekanej, do dekoracji3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
443 kcal /
1851.8 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
69.8 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska