Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 400 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej, opłukanej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki syropu z agawy
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 ogórki konserwowe, pokrojone w plasterki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 657.4 kJ / 157 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min
Wiosenny twarożek z tofu
10 Min
Meksykańska pasta z fasoli
20min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 Std.
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min