Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini

Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini

4.2 147 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cukinii pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
    200 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
    100 g
  • bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    120 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pasty tahini
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bałtyckiego, pokrojonego na 4 cm kawałki
    400 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 461.4 kcal / 1930.5 kJ
Białko 42.9 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 1031.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...