
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbki czosnku2
-
cukinii pokrojonej w ok. 1 cm kostkę200 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę100 g
-
bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm kostkę100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody120 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
pasty tahini40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bałtyckiego, pokrojonego na 4 cm kawałki400 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
461.4 kcal /
1930.5 kJ
Białko
42.9 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
1031.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min