Wersje kompatybilne
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 35 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 30 g masła
- 350 g ryżu do risotto
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 650 g bulionu rybnego (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
- 125 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 10528.1 kJ / 2514.6 kcal
- Białko
- 83 g
- Węglowodany
- 309.2 g
- Tłuszcz
- 106.7 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z jarmużem
50 Min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto z wędzonym serem
30 Min
Risotto z halibutem
55min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min.
Risotto szparagowe
20 min.
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min.
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min