![Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A539F9D0-2571-4A22-A9D3-22C585EB56FC/Derivates/8A461AD7-DEAB-428E-AEDF-EBFC5E727888.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filety z pstrąga, ze skórą, np. łososiowego (ok. 150 g każdy)
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści mięty, świeżej
- 12 plastrów cytryny, ekologicznej
- 2 cukinie (ok. 350 g każda)
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1135 kJ / 274 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 Std.
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min
Pstrąg w sosie holenderskim
1h 5min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min