
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filety z pstrąga, ze skórą, np. łososiowego (ok. 150 g każdy)
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści mięty, świeżej
- 12 plastrów cytryny, ekologicznej
- 2 cukinie (ok. 350 g każda)
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1135 kJ / 274 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1j
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1j
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min