Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1200 g wody
- 500 g zielonych szparagów, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 5 gałązek oregano, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 30 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 443 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Makaron z krewetkami i cukinią
40min
Farfalle z łososiem i pesto
45min