![Spaghetti z sosem szparagowym Spaghetti z sosem szparagowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86969834-5CE4-4C38-B989-008BE6CC4AC3/Derivates/0c08542a-3f0e-4541-a580-96f5dfa24360.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1200 g wody
- 500 g zielonych szparagów, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 5 gałązek oregano, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 30 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 443 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 Min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 Min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min
Spaghetti aglio e olio
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min