Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 4 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek oregano, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.2 g
Kalorie
1854.8 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min