Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 liści mięty, świeżej
- 450 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 450 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 230 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 30 g masła
- 30 g jogurtu naturalnego, gęstego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 705.5 kJ / 168.5 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 336.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 min
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min