Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta

Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta

4.7 217 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 30 liści mięty, świeżej
  • 450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 450 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 230 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g masła
  • 30 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 168.5 kcal / 705.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 336.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...