Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta

Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta

4.7 214 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • mięty, świeżej
    30 liści
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    450 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    450 g
  • wody
    230 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • masła
    30 g
  • jogurtu naturalnego gęstego
    30 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 168.5 kcal / 705.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 336.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...