
Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
mięty, świeżej30 liści
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki450 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego450 g
-
wody230 g
-
soli1 łyżeczka
-
masła30 g
-
jogurtu naturalnego gęstego30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168.5 kcal /
705.5 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
27.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
336.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Cytrynowa brukselka
20 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Marchewka z kuminem
35 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Purée warzywne
45 min
Jajka w szarym sosie
40 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée ziemniaczane
50 min