Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 liści mięty, świeżej
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
450 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
230 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
30 g masła
-
30 g jogurtu naturalnego gęstego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
336.7 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
705.5 kJ /
168.5 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Sos holenderski
15 min
Sos berneński
15 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos serowy roquefort
20 min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min