Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 liści mięty, świeżej
- 450 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 450 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 230 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 30 g masła
- 30 g jogurtu naturalnego, gęstego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 705.5 kJ / 168.5 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 336.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 Min
Purée ziemniaczane
50 Min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 Std. 40 Min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 Min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Marchewka z kuminem
35 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 Min