Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
lub 250 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1961 kJ / 469 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 3052 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 Min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 Min
Rumienienie 200 g pora
20 Min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min