
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
rzodkiewek60 g
-
wody1200 g
-
cukinia (ok. 250 g)1
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
oliwy truflowej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokruszonego sera do dekoracji150 - 160 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.3 kcal /
1916.5 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1211 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron z serem feta i pomidorami
40min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Ryż pieczony z warzywami
1h 30min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1h 20min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min