
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g rzodkiewek
-
1200 g wody
-
1 cukinia (ok. 250 g)
-
1 łyżeczka soli
-
200 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oliwy truflowej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 160 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokruszonego sera do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459.3 kcal /
1916.5 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1211 mg