Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g rzodkiewek
-
1200 g wody
-
1 cukinia (ok. 250 g)
-
1 łyżeczka soli
-
200 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g pomidorów, bez skóry, świeżych, pokrojonych w ćwiartki400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oliwy truflowej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 160 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokruszonego sera do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1211 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
1916.5 kJ /
459.3 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 h
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym
45 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 h 10 min