
Wersje kompatybilne
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cukinii pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 10 g miodu
- 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, posiekanych
- 130 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 379 kcal / 1586 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1h 35min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Lekka lasagne z cukinią
55min