Wersje kompatybilne
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cukinii, pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 10 g miodu
- 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, posiekanych
- 130 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1h 5min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1h
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45min
Zielona shakshuka na Varomie
30min