Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
300 g cukinii pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
10 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, posiekanych
-
130 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1586 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Frittata cukiniowa
40 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min