
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g czerwonej soczewicy, suszonej
- skórka z cytryny, ( z ½ cytryny), ekologiczna, bez białych błonek
- 5 g korzenia imbiru, świeżego
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 4 gałązki kolendry, świeżej, pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z groszku
40min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55min