Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
50 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
10 g skórki z cytryny ( z ½ cytryny), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
500 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
550 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 gałązek kolendry, świeżej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
551.4 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1092.8 kJ /
261.2 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min