
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
50 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
10 g skórki z cytryny ( z ½ cytryny), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
500 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
550 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 gałązek kolendry, świeżej pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
261.2 kcal /
1092.8 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
551.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska