Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho - hiszpański chłodnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Warzywna posypka
-
5 - 10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
40 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
60 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
60 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
-
3 kromki chleba bez skórki, pokrojone na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 - 30 g czerwonego octu winnego
-
500 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
-
140 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
-
120 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
60 g soku pomarańczowego
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603 mg
Białko
4 g
Kalorie
880.3 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1h 10min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Konfitura z czerwonej cebuli
40min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Sycylijska caponata
30min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min