Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa

Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa

4.5 381 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
    40 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kurkumy, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • oleju kokosowego
    25 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    70 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • tymianek, świeży do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 295.8 kcal / 1237.5 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 744.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...