
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego40 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
ząbek czosnku1
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
oleju kokosowego25 g
-
komosy ryżowej (quinoa)70 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
tymianek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.8 kcal /
1237.5 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
744.8 mg