Urządzenia i Akcesoria
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Salsa rzodkiewkowa
-
160 g rzodkiewek
-
60 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g musztardy delikatesowej, wegańskiej
-
25 g białego octu winnego
-
35 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Kotlety brokułowe
-
460 g wody
-
500 g brokułów różyczek
-
70 g migdałów, ze skórką
-
30 g mąki sojowej
-
20 g bułki tartej wegańskiej
-
30 g płatków owsianych
-
1 płaska łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1096.1 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1336 kJ /
319.3 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Pasta bezjajeczna
5 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min