
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
100 g żółtej soczewicy, suszonej Melvit
-
1200 g wody
-
½ łyżeczki nasion kozieradki mielonych
-
½ łyżeczki soli
-
30 - 40 g sosu ostrygowego
-
15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
170 - 200 g grejpfruta (1 szt.), pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
75 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
955.1 kJ /
228.1 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
23 g