Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem

Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem

4.4 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g orzechów laskowych
    50 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórek (patrz wskazówka)
  • 100 g żółtej soczewicy, suszonej Melvit
  • 1200 g wody
  • ½ łyżeczki nasion kozieradki mielonych
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 - 40 g sosu ostrygowego
  • 15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 170 - 200 g grejpfruta (1 szt.), pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 75 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 łyżeczka czosnku, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 12 g
Kalorie 955.1 kJ / 228.1 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...