Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórek (patrz wskazówka)50 g orzechów laskowych
-
100 g żółtej soczewicy, suszonej Melvit
-
1200 g wody
-
½ łyżeczki nasion kozieradki mielonych
-
½ łyżeczki soli
-
30 - 40 g sosu ostrygowego
-
15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
170 - 200 g grejpfruta (1 szt.), pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
75 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
955.1 kJ /
228.1 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min