
Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
150 g orzechów laskowych
-
150 g moreli, suszonych, bez pestek
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g ząbków czosnku
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
-
½ łyżeczki soli
-
200 g kaszy kuskus
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
-
600 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g cukinii pokrojonej w 7-10 mm plastry
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g groszku zielonego, mrożonego
-
200 g sera feta pokrojonego w 5 mm kostkę
-
2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, posiekanej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
2607 kJ /
622 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
12.4 g
Węglowodany
47 g