
Wersje kompatybilne
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów laskowych
- 150 g moreli, suszonych, bez pestek
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g ząbków czosnku
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
- ½ łyżeczki soli
- 200 g kaszy kuskus
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g cukinii, pokrojonej w 7-10 mm plastry
- 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g groszku zielonego, mrożonego
- 200 g sera feta, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1u. 20min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 Min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1hod. 10min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 Std. 50 Min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1u. 20min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 Min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 Min
Kuskus z warzywami
40 Min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1u. 20min