Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
150 g orzechów laskowych
-
150 g moreli suszonych, bez pestek
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g ząbków czosnku
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
-
½ łyżeczki soli
-
200 g kaszy kuskus
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g cukinii pokrojonej w 7-10 mm plastry
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 g sera feta pokrojonego w 5 mm kostkę
-
2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, posiekanej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
2607 kJ /
622 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
12.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min