
Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów laskowych150 g
-
moreli, suszonych, bez pestek150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki300 g
-
ząbków czosnku20 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw60 g
-
soli½ łyżeczki
-
kaszy kuskus200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
wody600 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
cukinii pokrojonej w 7-10 mm plastry200 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na 2 cm kawałki150 g
-
groszku zielonego, mrożonego100 g
-
sera feta pokrojonego w 5 mm kostkę200 g
-
natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, posiekanej, do dekoracji2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
622 kcal /
2607 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
12.4 g