Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
TM6 TM5

Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą

3.7 (19 ocen)

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych

Sałatka

  • 1000 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 120 g kaszy jaglanej, uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach
  • 160 g kalarepy, pokrojonej na kawałki (1 szt.)
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g gorgonzoli, pikantnej, pokrojonej w 1 cm kostkę

Truskawkowy winegret

  • 100 g truskawek, świeżych
    lub 100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g octu balsamicznego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g miodu, płynnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1695.7 kJ / 405 kcal
Białko
12.5 g
Węglowodany
33.5 g
Tłuszcz
26.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
3.8 g
Sód
597.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy