Urządzenia i Akcesoria
Frittata cukiniowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g czerstwego chleba pokrojonego na kawałki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 - 25 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
6 jajek
-
1 łyżeczka soli
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 cebule dymki ze szczypiorkiem, pokrojone na 2 cm kawałki
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16 g
Kalorie
848 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Placki warzywne z botwinką
30 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Frittata z cukinią
55 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Frittata z resztkami warzyw
35 min