Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Muffiny kukurydziane z boczkiem
-
20 g masła
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
350 g mleka
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
140 g mąki pszennej
-
160 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżeczka cukru
Sałatka z quinoa
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
100 g komosy ryżowej (quinoa) uprzednio opłukanej na sicie
-
100 g pieczarek pokrojonych w ósemki
-
80 - 100 g marchewki pokrojonej w 4 mm plastry
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
25 - 30 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu
-
½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1515.3 mg
Białko
20 g
Kalorie
2418.4 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
29.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Węglowodany
58.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Frittata z cukinią
55 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min