Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem
TM5 TM6

Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem

4.4 (16 ocen)

Składniki

Muffiny kukurydziane z boczkiem

  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 350 g mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 140 g mąki pszennej
  • 160 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cukru

Sałatka z quinoa

  • 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g komosy ryżowej (quinoa), uprzednio opłukanej na sicie
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ósemki
  • 80 - 100 g marchewki, pokrojonej w 4 mm plastry
  • 30 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 25 - 30 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g miodu
  • ½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • ½ - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
14515.6 kJ / 3467 kcal
Białko
115.1 g
Węglowodany
352.5 g
Tłuszcz
192.5 g
Błonnik
36.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy