
Wersje kompatybilne
Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Muffiny kukurydziane z boczkiem
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 350 g mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 140 g mąki pszennej
- 160 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka cukru
Sałatka z quinoa
- 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 100 g komosy ryżowej (quinoa), uprzednio opłukanej na sicie
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ósemki
- 80 - 100 g marchewki, pokrojonej w 4 mm plastry
- 30 g liści szpinaku baby, świeżych
- 25 - 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g miodu
- ½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 14515.6 kJ / 3467 kcal
- Białko
- 115.1 g
- Węglowodany
- 352.5 g
- Tłuszcz
- 192.5 g
- Błonnik
- 36.2 g