Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 580 g ziaren kukurydzy, świeżych (patrz wskazówka)
- 50 g wody
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
grzanki, do podania
lub boczek, w plastrach, smażony lub warzywa (np. pieczarki), duszone, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 480 kJ / 114.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
35 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 Min
Wegetariańskie chop suey
1h 5min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 Min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1h 40min
Sos serowy z orzechów nerkowca
8h 5 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1h 15min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 Min