
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
ziaren kukurydzy, świeżych (patrz wskazówka)580 g
-
ząbki czosnku2
-
wody50 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli½ - 1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
grzanki do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114.8 kcal /
480 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karmelowe fondant
15 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z parmezanem
30 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Purée ziemniaczane
50 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min