Tabbouleh z surowymi warzywami
TM6 TM5

Tabbouleh z surowymi warzywami

3.4 (18 ocen)

Składniki

  • 350 g kaszy bulgur, grubej
  • 950 g wody
  • 2 ¾ łyżeczki soli
  • 70 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej w 5 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 70 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 120 g masła orzechowego
  • 40 g octu balsamicznego
  • 50 g sosu sojowego
  • 20 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 350 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 400 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1486 kJ / 355 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
8.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy