Urządzenia i Akcesoria
Letnie rollsy z sosem z kolendry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sos z kolendry
-
2 łyżeczki nasion kolendry
-
6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oleju sezamowego, prażonego
-
40 g sosu sojowego
-
40 g wody
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Letnie rollsy
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g oleju
-
20 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 3-4 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
120 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
10 g sosu sojowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
woda do namaczania papieru ryżowego
-
8 płatów papieru ryżowego okrągłego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
777 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Bakłażany bhurta
30 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1 godz.
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min