
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Dressing
-
awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)50 - 60 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego65 - 80 g
-
syropu z agawy30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Sałatka
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
cieciorki, suszonej Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)220 g
-
mięty, świeżej tylko liście5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
kalafiora pokrojonego na kawałki400 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
jabłka kwaśnego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki110 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
197.8 kcal /
828.3 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
5.3 g