
Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Salsa z awokado i wędzonego łososia
-
20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
-
80 g wędzonego łososia w plastrach
-
5 - 10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 - 70 g awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Mini frittaty
-
700 g wody
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
6 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu (ok. 60 g)
-
6 jajek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184 kcal /
770.3 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
1.3 g