Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Salsa z awokado i wędzonego łososia
-
20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
-
80 g wędzonego łososia w plastrach
-
5 - 10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 - 70 g awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Mini frittaty
-
700 g wody
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
6 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu (ok. 60 g)
-
6 jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.2 g
Kalorie
770.3 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Perliczki pieczone z jałowcem
2 h
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 h
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 h 50 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 h 45 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 h 20 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min