Wersje kompatybilne
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
Salsa z awokado i wędzonego łososia
- 20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki
- 80 g wędzonego łososia, w plastrach
- 5 - 10 g liści szpinaku baby, świeżych
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 - 70 g awokado, dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Mini frittaty
- 700 g wody
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- ½ łyżeczki soli
- 6 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu (ok. 60 g)
- 6 jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 770.3 kJ / 184 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40 分钟
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 分钟
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 分钟
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1小时 30 分钟
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min