Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
TM6 TM5

Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia

4.1 (31 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki

Salsa z awokado i wędzonego łososia

  • 20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki
  • 80 g wędzonego łososia, w plastrach
  • 5 - 10 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 - 70 g awokado, dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Mini frittaty

  • 700 g wody
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 6 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu (ok. 60 g)
  • 6 jajek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
770.3 kJ / 184 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
3.3 g
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy