Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)

Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)

3.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • białego miso (lub shiro miso)
    90 g
  • mirinu
    40 g
  • sake
    35 g
    35 g wody
  • cukru
    30 g
  • oleju sezamowego
    1 ½ łyżeczki
  • bakłażana pokrojonego w 2 cm plastry, następnie na 3 cm kawałki
    360 g
  • wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
    1500 - 1600 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)
  • ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego
    1 łyżka
  • cebula dymka tylko zielona część, posiekana
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 156 kcal / 654 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...