
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
białego miso (lub shiro miso)90 g
-
mirinu40 g
-
sake35 g
-
cukru30 g
-
oleju sezamowego1 ½ łyżeczki
-
bakłażana pokrojonego w 2 cm plastry, następnie na 3 cm kawałki360 g
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do napełnienia miski1500 - 1600 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)30 g
-
ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego1 łyżka
-
cebula dymka tylko zielona część, posiekana1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
156 kcal /
654 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
670 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Masło z chili i sosem Worcestershire
1 godz. 10 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Bakłażany bhurta
30 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5 godz. 15 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Kimchi
49 godz. 40 min